REKLAMA
Anywhere logo

Warsztaty Cointreau w Piwnej 47

2016-03-16
...

W czwartek, 10 marca w restauracji Piwna 47 Food & Wine w Gdańsku odbyły się warsztaty przyrządzania drinków z użyciem słynnego likieru Cointreau. Na imprezie obecna była ambasadorka marki, Nicole Kot.

 

Warsztaty odbyły się z okazji Dnia Kobiet i przeznaczone były tylko dla przedstawicielek płci pięknej. Wykład wprowadzający poprowadził Piotr Wesołowski, który opowiedział o historii marki i wszechstronnych zaletach Cointreau. Zajęcia rozpoczęła Nicole Kot, Cointreau Cocktail Artist, mistrzyni sztuki przyrządzania drinków. Zgromadzone w Piwnej 47 panie nauczyły się korzystać ze sprawdzonych i niezawodnych przepisów. Na koniec każda z uczestniczek stworzyła swój własny, autorski koktajl. Wieczór oczywiście zakończył się degustacją. Umiejętności zdobyte na warsztatach z pewnością przydadzą się na niejednej domówce czy wieczorze panieńskim.

Cointreau to francuski likier, stworzony w Angers, w regionie Kraju Loary. Charakteryzuje się specyficznym, pomarańczowym smakiem nie do podrobienia. Każdy barman wie, że Cointreau to niezbędny składnik wielu klasycznych pozycji barmańskich.

 

Fot.: Tomasz Sagan

Galeria zdjęć


REKLAMA
REKLAMA