Rafał urodził się 26.09.1988 roku, w Polsce w miejscowości Nowe Miasto Lubawskie. Kucharz, rzemieślnik z zasadami i charakterem, wielką determinacją i poświęceniem. Laureat światowego konkursu The Best Chef Rasing Star Awards 2017 jak i również zwycięzca International CHEF Culinary Cup 2018, ambasador kampanii roślinnie jemy. Jego kulinarna przygoda rozpoczęła się, kiedy miał zaledwie 17 lat, pracował w restauracjach i hotelach w kraju i zagranicą, jego kunszt kulinarny doceniają artyści malarze tacy jak Zora Mann czy też znany i ceniony artysta Pedro Martin Rojo. Specjalizuje się w kuchni lokalnej, uwielbia nietuźnkowe, zaskakujące, kontrowersyjne połączenia smakowe i pracę z owocami morza, fascynuje się dzikimi ziołami, które zbierając w lesie przenosi do swojej kuchni. Rafał to utalentowany kucharz, jego upór, poświęcenie, pasja zdecydowanie dążą do ciągłej doskonałości w jego kuchni, która przekłada się na jego dania! Jest zwolennikiem kuchni tradycyjnej z nowoczesnymi akcentami i uwielbia wdrążać nowe techniki gotowania. Obecnie właściciel, szef kuchni Take away by Rafał Koziorzemski, Fisherman w Sopocie.
Jak młodzi wyobrażają sobie pracę na kuchni?
No właśnie, jak? Wszystko zaczyna się wtedy, gdy stajesz przed wyborem swojej ścieżki zawodowej, z którą wiążesz swoje życie prywatne. Jako 17 latek nie masz