Z wykształcenia jestem dietetykiem klinicznym oraz technikiem farmaceutycznym. Studia magisterskie ukończyłam w Wyższej Szkole Biznesu i Nauk o Zdrowiu w Łodzi z tytułem dietetyk kliniczny. Doświadczenie w pracy z pacjentem zdobywałam pracując w prywatnym gabinecie dietetycznym. Swoją wiedzę poszerzam na wszelkich szkoleniach z dietetyki i suplementacji.
Pasjonuje mnie zdrowy styl życia oraz naturalna pielęgnacja. Wiele lat borykałam się z trądzikiem, dzięki temu narodziła się we mnie pasja do naturalnej pielęgnacji i suplementacji. Wtedy właśnie poznałam dobroczynny wpływ kwasów omega-3 oraz witamin A,D,E,K na stan mojej skóry.
Na co dzień uwielbiam gotować, czytać książki i uprawiać sport. Nie ograniczam się do jednej dyscypliny. Poza bieganiem i jogą ćwiczę również z ciężarami tj. kettlebells, które poprawiają moją wytrzymałość i koordynację.

Piramida zdrowego żywienia i aktywności fizycznej – zasady, które każdy powinien znać
Piramida zdrowego żywienia i aktywności fizycznej to bardzo prosty, graficzny sposób przedstawienia zaleceń dotyczących odżywiania oraz zdrowego stylu życia. Co kilka lat zasady te ulegają

Przygotuj się na nadejście jesieni!
Odporność to tarcza, która zapewnia organizmowi ochronę przed czynnikami chorobotwórczymi, takimi jak wirusy, grzyby, bakterie czy toksyny. Każdy człowiek posiada wrodzony system immunologiczny, który chroni

Jak ograniczyć cukier w diecie?
Ograniczenie cukru w diecie to jedna z najczęstszych zmian, którą wprowadzamy aby zadbać o swoje zdrowie oraz sylwetkę. Nadmierne spożywanie cukru niesie za sobą szereg

Tłusty Czwartek okiem dietetyka
Tłusty Czwartek dla każdego z nas może się okazać nie lada wyzwaniem. Z każdej strony będą dochodziły nas pokusy, aby spożyć okrągłego, lukrowanego pączka. Jakie

EstroVita na Dzień Babci i Dziadka
Zbliża się Dzień Babci i Dziadka. Jest to doskonała okazja do tego, aby pokazać najbliższym jak bardzo ich kochamy i troszczymy się o ich zdrowie.

Trądzik różowaty a dieta
Trądzik różowaty to choroba zapalna skóry. Charakteryzuje ją widoczny rumień i poszerzone naczynia krwionośne. Na jego pojawienie się ma wpływ nieprawidłowe funkcjonowanie gruczołów łojowych oraz

Dlaczego warto jeść drugie śniadanie? Poznaj nasze przepisy
Dlaczego przygotowanie drugiego śniadania jest tak istotne? Pierwsze śniadanie zjedzone w domu wystarcza nam na około 3-4 godziny. Po upływie tego czasu robimy się głodni,

Składniki diety, które wpływają na odporność
Z drzew spada coraz więcej liści, wieczory stają się dłuższe i chłodniejsze a wraz z nimi zaczynamy coraz więcej myśleć o naszej odporności. Jak ją

Czy warto mrozić warzywa i owoce?
Świeże owoce i warzywa sezonowe są składnikami diety, które powinny gościć na naszych talerzach codziennie. W okresie zimowym oraz wiosennym, kiedy dostęp do sezonowych produktów

Poznaj właściwości alg
Algi morskie cieszą się ogromną popularnością – niemniej do naszego kraju zawitały stosunkowo późno. Zazwyczaj kojarzone były z zielonymi glonami, które spotykamy podczas wakacyjnych wojaży

Woda kokosowa idealna na upały
Woda kokosowa pochodząca z młodych, zielonych owoców palmy kokosowej staje się coraz to popularniejszym, naturalnym izotonikiem. Zawiera cukry, błonnik, antyoksydanty, witaminy i minerały dzięki czemu

Grillowanie okiem dietetyka
Wakacje w pełni, coraz częściej spędzamy czas na świeżym powietrzu. Sprzyja to spotkaniom ze znajomymi oraz grillowaniu. Jak w takim razie przyrządzić grilla, aby stanowił

Olej z czarnuszki jako naturalny preparat przeciwalergiczny
Czarnuszka siewna, zwana także egipską (Nigella Sativa) znana od tysięcy lat. Występuje w Europie Południowej, Afryce Północnej oraz Azji Południowo-Zachodniej. Nasiona czarnuszki posiadają prozdrowotne właściwości,

Co pić w upały? Przepisy na domowe wody smakowe
Tegoroczne lato obfituje w temperatury powyżej 25 stopi Celsjusza. Często towarzyszące burze oraz duszne powietrze sprawiają, że czujemy się zmęczeni i znużeni. Jak temu zapobiec?

Dlaczego warto suplementować kwasy omega latem?
Kwasy omega-3 to grupa wielonienasyconych związków: kwasu alfa-linolenowego (ALA), kwasu eikozapentaenowego (EPA) i kwasu dokozaheksaenowego (DHA). Dla ludzkiego organizmu są to niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe

Witaminy D3 – co warto o niej wiedzieć
Witamina D obok witamin A,E,K należy do grupy witamin rozpuszczalnych w tłuszczach. W organizmie ludzkim pełni wiele istotnych funkcji, a jej niedobór jest często równie

Dieta dla seniora nie musi być nudna!
Dieta dla seniora to bardzo często dieta łatwostrawna, która wbrew ogólnemu przekonaniu wcale nie musi być monotonna i pozbawiona smaku. Urozmaicenie diety, dobór różnorodnych technik