Nad morze to na rybę! Gdzie? Do Rybaka! – restauracja Fisherman zaprasza!

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin

Rozwijające nieustannie swoją ofertę kulinarną Trójmiasto staje się jednym z ciekawszych miejsc dla turystyki kulinarnej. Fisherman, czyli stosunkowo nowa restauracja na mapie Sopotu, której szefem kuchni jest wielokrotnie nagradzany Rafał Koziorzemski, jest tego najlepszym przykładem.

Niech Was nie zmyli nazwa restauracji, bo oprócz wyszukanych ryb i owoców morza możecie znaleźć w menu dania tradycyjne, które odwołują się do smaków kuchni domowej, bazując na lokalnych produktach. Idea, która przyświeca restauracji, jest bowiem bardzo prosta. Zdrowe, świeże składniki w wyjątkowym i nieoczywistym wydaniu. Paprykarz Sopocki, świeżo wypiekany chleb, sezonowe kurki czy nawet dziczyzna – wszystko to jest przygotowane od absolutnych podstaw.

Jak więc opisać Fishermana w trzech słowach? Zaskoczenie, unikatowość, pasja. Zaskoczeniem na pewno jest połączenie smaków i technik kulinarnych stosowanych w kuchni Rafała. Kompozycja lodów z czarnego bzu z ciepłym rozpływającym się kozim serem czy smażone żółtko z suszonym słodem piwnym dodawanym do tradycyjnego tatra są tego najlepszym przykładem.

Unikatowość to przede wszystkim wykorzystywanie różnorodnych zapomnianych dzikich ziół i roślin, które prosto z kaszubskich borów, trafiają na talerz, by zwieńczyć autorskie danie. Za tym wszystkim stoi Rafał, który dba, by wszystkie produkty były świeże i w jak najszerszym zakresie pozyskiwane od lokalnych dostawców. Osobiście lub w asyście ekipy kuchni, wybiera się do lasu czy na targi, by znaleźć ten najlepszy kolor czosnku niedźwiedziego czy szczawiku zajęczego. I to właśnie jest pasja.

Rafał Koziorzemski nie rozmienia na drobne swojej reputacji. The Best Chef Rising Star Award 2017, International Chef Culinary Cup 2018 i 2019 – to tylko niektóre z osiągnięć szefa kuchni. Dobrze bowiem wie , że ludzie chcą wracać do restauracji, w której dostali wartość nieosiągalną nigdzie indziej. I taką właśnie wartość goście dostają na talerzach Fishermana.

Zapraszamy do restauracji Fisherman przy ul. Grunwaldzkiej 89 w Sopocie. Jest to świetne miejsce na randkę, posiłek w gronie rodziny, spotkanie biznesowe, ale także wigilię pracowniczą. Więcej informacji na stronie https://fisherman.com.pl/

Reklama

Muzeum Sztuki Nowoczesnej to coś więcej niż budynek | Marta Bartkowska

Muzeum Sztuki Nowoczesnej w Warszawie zostało otwarte! Marta Bartkowska – wice dyrektor ds. komunikacji muzeum jest dzisiaj naszą gościnią. W programie #zaObrazem dowiemy się jak wygląda program muzeum, jakie ekspozycje czekają na odwiedzających i co dzieje się obecnie w budynku po jego oficjalnym otwarciu.